Midsommar

Då har halva sommaren gått eftersom att vi har firat midsommar, eller?

Det trodde iallafall jag när jag var mindre och hade sommarlov ;) Men nu vet jag bättre, midsommar är ju bara början av sommaren! Och det måste man ju fira ;)

Jag började att fira med att cykla 13km till Skjollsta och Tjädrarna :D Det var motvind hela vägen, men det regnade iallafall inte :P Efter att jag återhämtat mig så hade vi 7-kamp. Vi tävlade var för sig och det var riktigt tuffa grenar; Cykla så långsamt som möjligt, fylla så mycket vatten i en hink som möjligt på 30 sekunder, skjuta blåsrör, springa med ett ägg på en sked i munnen, fresbeegolf, kasta boll och stövelkastning :D Äkta midsommar lekar ;)

Naturligvis grillade vi och åt jordgubbar med grädde och socker också, innan vi åkte in till stan i Ragnar igen :P Jag, Elin, Malin och Sara sjöng lite Singstar (i två timmar) och sen drog vi oss ner till stan. Jag har aldrig sett ett så dött Härnösand någon gång! I stadsparken var det en person, och han var deckad! Som tur var kom en kille och hjälpte honom...  Tillslut hamnade vi på en fest med massa teknikare och estetare och en utbytesstudent från Alaska, det var rätt trevligt ;) Efter en nattpromenad genom stan var det sedan skönt att lägga sig och sova i Elins soffa.

Igår gjorde vi ingenting, eller vi sjöng ännu mera singstar (älskar låten "Total eclipse of my heart"!). När vi blev hungriga beställde vi pizza och sallad från Tre kronor och åkte till Smitingen. Vi hann precis äta innan åskmolnen kom över oss, då åkte vi till Malin och Danne istället och beundrade Dannes Camero, det var riktigt fin :D När vi väl kommit överens om vad vi skulle fördriva kvällen med så åkte vi till videoteket och hyrde tre filmer. Men vi hann bara se en halv "Oceans thirteen" innan Sara sov ;) Vi var rätt trötta allihopa när filmen var slut så jag och Sara åkte hem.

Men det här har varit en av de bästa midsommarhelgerna jag firat, fast i och för sig så har jag inte firat midsommar på länge eftersom jag antingen jobbat eller varit på väg hem från utlandet de senaste midsommrarna ;) 

Äkta midsommarkänsla :D


Enfaldig mästare och SM-vinare* i Stövelkastning!  *Skjollsta mästerskapen 2008

 
Jag och Nisse önskar varandra en Trevlig Midsommar :P

Så typiskt sverige...

Jag vet inte hur många gånger jag tänkt det, men jag är väldigt less på det iallafall!

Varje gång Sverige är med och tävlar i ett stort sammanhang så blir det samma sak. Media blåser upp allting, det som i början är en vanlig ballong slutar som en stor luftballong som spricker och störtar...

Hela dagen har man hört på radion, sett på TV och läst i tidningar hur lätt Sverige kommer att vinna över Ryssland i fotbolls-em och därmed ta sig till kvartsfinal. När det var eurovision song contest var det samma sak, Perrelli var rankad etta, möjligen skulle hon kanske, eventuellt komma tvåa. När det är friidrotts-vm så står det jämt i tidningarna att Sverige är så himla överlägset allt och alla och kommer att ta si och så många medaljer!

Men vad händer? Jo, dagen efter kan man läsa på alla löpsedlar, se på TV och lyssna på radion om Sveriges fiasko. Sverige kom bara fyra, Perrelli kom typ på 24:e plats av 28 (vilket för mig inte var så oväntat) och i friidrotts-VM tog svenskarna bara 5 av 8 medaljer!

Kan inte media lära sig snart? Visst, jag tycker altid att man ska vara optimistisk, men samtidigt så är lagomt bäst. Jag vill läsa, höra och se om hur roligt det skulle vara om Sverige vann,inte att Sverige kommer att vinna för att dagen efter se hela fotbollen som ett enda stort fiasko!

Som nu till exempel, Sverige hade spelat mot Ryssland sex gånger tidigarei historien, och vunnit fyra och spelat oavgjort två, så därför var det ju klart som korvspad att Sverige skulle vinna ikväll också? Sverige hade ju Zlatan och 30 000 fans på plats för Guds skull! Tyvärr så glömde media att skriva en sak, att Sverige saknade ett lag! Om man kollade på matchen ikväll mellan Sverige och Ryssland så såg man klart och tydligt att det var ett lag, med röda tröjor, och elva man med gula tröjor, på planen. Ryssland hade det mesta av spelet och de spelade som ett lag, backarna viste precis vart de hade sina fordwards. Samtidigt så kunde inte ens de svenska fordwardna passa varandra utan att det blev fel.

Om jag får säga vad jag tycker, och tänk att det får jag för att det är min blogg ;P, så tycker jag att vi ska fokusera på nu:et, och inte på det som har varit eller på det som väntar på andra sidan när vi lyckats klättrat över muren.

Hur som helst så måste vi ju trots allt komma över muren först...

Mona Lisas leende

Postern till filmen som hade premiär 2004Jag har precis sett filmen Mona Lisas leende som de visade på tre:an ikväll. Jag brukar inte kolla på filmerna som går på TV eftersom jag oftast har sett dem flera gånger tidigare, på samma kanal ;) Men den här hade jag faktiskt inte sett. Jag kan inte påstå att jag hade några höga förväntningar precis, men det visade sig att den var  riktigt bra.

Julia Roberts spelade en lärarinna som undervisade i konsthistoria på en flickskola som kallades Wellessley. Filmen var inte så händelserik, eller det hände i princip ingenting, men jag fastnade för ämnet som den baserades på. Filmen utspelade sig år 1953 och skolan var en anrik flickskola där flickor från rika familjer fick "högre utbildning". Om de hade användning av utbildningen när de tog examen spelade sedan ingen roll, för det enda som räknades var om de kunde gifta sig direkt efter skolan. Det bästa var naturligtvis om de kunde gifta sig innan de var klar med utbildningen och bli en bra och förstående hemmafru.

Filmen fick mig verkligen att börja fundera på hur det skulle vara att leva på den tiden. Flickorna fick till och med lära sig hur man skulle sätta sig och korsa benen på rätt sätt och att det inte spelade någon roll om de gick ut med högsta betyg i allt om de inte kunde visa sin mans chef vilken underbar man de hade... Tänk att leva så, tänk om det ända som spelade roll var att du hade middagen framdukad på bordet klockan fem varje dag! Tänk om det inte spelade någon roll vilka drömmar du hade, bara du höll dem för dig själv och log Mona Lisas leende.

Tänk att det faktiskt inte var länge sedan det var på det viset...

Skogen, så underbar


Hej!

Nu är det dax för ett av mina djupare inlägg igen. De senaste har ju bara varit om tråkiga vardagliga saker, men i förmiddags när jag var ute och sprang i skogen så kom jag att tänka på hur mycket jag tycker om att vara ute bland alla träd. Jag sprang en runda i murbergsskogen, vet inte hur lång, men det tog bara 22 minuter. Om det var en kort runda eller om det var jag som sprang fort får du fundera på ;)

Hur som helst, när jag sprang där och lyssnade på allt prassel och alla fåglar som kvittarde så kunde jag inte bara låta bli att njuta. Jag kan inte känna mig mer fri än när jag är i skogen! Även fast det bara är kanske en kilometer till tätbebyggelsen så kan man inrte låta bli att fundera på hur många älgar eller rådjur som står och kollar på en. Här och där får man ju trots allt hoppa över deras "visitkort" :P När jag kom fram till ett ställe där stigarna korsade varandra fick jag hjärtat i halsgropen när helt plötsligt en tjäderhona flyger upp ur blåbätsriset bredvid mig, bara en halvmeter från stigen! Hon sprang djupare in i skogen och jag sprang vidare nerför berget.

Det känns så mycket lättare att andas i skogen än när man springer på gatorna i stan. Kan bero på alla träd i skogen som producerar syre men ;) Och eftersom du har fullt upp med att undvika alla stenar och rötter så hinner du inte tänka på hur törtt du är, man är så fokuserad på att hålla koll på fötterna! Tänk vilken kordination en älg måste som kan springa helt ljudlöst genom skogen, och de har fyra fötter att hålla reda på!!!

Men det absolut bästa som kan hända när man springer i skogen är när man kommer fram till ett träd som ligger omkull vällt över stigen precis på lagom höjd för att man ska kunna hoppa över det ;) Under den sekund som man flyger över trädet känner man sig helt fri! Men den känslan byts snabbt ut mot ren rädsla när man upptäcker att bakom trädet finns det inget bra ställe att landa på, utan bara rötter eller vassa stenar ;) Men som tur är så har jag tydlgen starka vrister för jag har aldrig vrickat eller stukat någon fot. Ibland hoppar jag till och med över samma träd flera gånger, men då hoppas jag verkligen på att det bara är en älg eller ett rådjur som står och tittar på mig :P

Så snälla;Sluta skövla skogen! Även vi som inte bor i den kan njuta av den och slippa stress och avgaser inne i bebyggelsen, iallafall för en stund...
Skogen i Kittjärn
Skogen i Kittjärn där Martina bodde förut :D
                                                                                               
Snälla, säg att jag kommer in!
   

Bilder från nationaldagshelgen ;)

Årets första dopp på nationaldagen i Norrfällsviken, i havet :D Det blåste svinkallt! Men det var skönt i vattnet ;)

Årets första (och snabbaste?) dopp på nationaldagen i Norrfällsviken

Jag och Malin hoppade studsmatta idag :D Lite barnasinne måste man ju få ha ;)

Jag kan flyga!
Vilken pose i luften :P
Självutlösaren på kameran, jag hann springa ner för backen, upp på mattan och börja hoppa på mindre än 10 sek ;)

Efter allt hoppande behövdes det fyllas på med energi, vad är bättre då än en jättegod sockerkaka med vanlijfyllning? ;)

Malin är bästa på att baka sockerkaka ;)

Och efter allt hoppande och ätande så var vi ju tvugna att ta ett dopp också :P

jag och Malin vid badplatsen i Gussjö

Japp, så såg min helg ut ;)

Hon är bäst!

Nu när jag äntligen orkat ladda upp bilder från helgen så kan jag ju skriva om den ;)

Jag jobbade bara eftermiddagen i fredags, det gick väl så där. Kände mig slut och så men sålde iallfall det jag skulle. Efter jobbet gick jag till Sara och åt middag där med hennes familj och Elin och Malin :D Det var supergott! Grillat med klyftpotatis och olika såser (om du undrar så ja; jag åt vegetariskt). Senare på kvällen drog vi ner till stan och tivolit, vi var där vi tio-tiden, så det var inga männsikor där som vi kände, mest fjortisar och plötsligt kände vi oss väldigt gamla! Så därför drog vi till Big Boy istället så att Elin fick sitt kaffe, som var det billigaste hon någonsin köpt ;), och sedan satt vi där och spelade vänd åtta ett tag.

På väg tillbaka till tivolit svängde vi förbi Hamnkrogen men vi gick aldrig in för det var såp himla lång kö! Och plötsligt kände vi oss väldigt unga istället! Det var bara 30+ där. Vi bestämdes oss för att ta en sväng till till tivolit, och vid donken fick vi tränga oss igenom yttligare ett gäng med högstatieelever och vi kände oss nästan som "mammor på stan"... Som tur var så träffade vi Malin, Danne och deras kompisar på tivolit och de räddade oss ur våran ålderskris ;) 

Det är jobbigt när det känns som att man är mitt i mellan...

På lördagen tog jag ledigt eftersom Martina och Rikard kom upp till stan :D Klockan tio på morgonen ringde Martina, tur för henne att jag låg och läste då, annars hade det blivit synd om henne om hon väckt mig på min lediga dag :P 
Hon och Rikard kom och hälsade på en stund, sen åkte Rikard till sin bror för att hjälpa honom att förbereda hans 30-års fest och jag och Martinie gav oss ut på en ram-jakt ;) Vi skulle hitta en ram till presenten till Rikards bror. Det var lättare sagt än gjort, de hade inga bra på dollar och inga alls på Coopen, så vi hamnade på Åhlen's tillslut och där hade de en som tur var ;) Årets första mjukglass på torget hann vi också med, och en snabb sväng på marknaden också innan Martina skulle åka och göra sig i ordning inför 30års festen.

Jag hann gå ner till marknaden en gång till och träffa Kling, Micke och Axan innan middagen här hemma som var utsökt, grillat med bakad potatis, mums! Resten av kvällen var jag bara hemma och latade, och smörjde in mina solbrända axlar! Tänkte inte på att jag gått runt i brottarlinne hela dagen...

På söndagen träffade jag Martina och Rikard igen. Jag och Martina lekte fotografer ;) Riktiga naturbegåvningar! Eller? Sen åkte vi iaf till Kittjärn där Martina bodde förrut. Synd bara att de som köpt huset var där, men vi fick iallfall gå i skogen lite grann. Vi gick samma stig som vi brukade rida. De nyinflyttade är tydligen inga naturmänniskor för den hade redan vuxit igen... Det är så skönt att vara med Martina för vi behöver inte göra något speciellt för att ha roligt! Endel personer som man är med känns det som att man måste göra något hela tiden med, men jag och martina kan göra ingenting utan att det känns tråkigt. Fast ibland kommer vi på de mest konstiga ideér som vi vill göra och jag måste väl hålla med om att det är lite roligare än att göra ingenting. Som t.ex när vi hade typ två timmars hål på Nordvik och gick runt och kastade ett äpple till varandra hela tiden för att vi inte hade något annat att göra ;)

                                       
                                         Mästerfotografen Annis ;)

Comeback ;)

Tjena!

Har varit en riktigt varm och skön dag idag. Jag solade i drygt en timme, och det var mer än tillräckligt länge för att få en fin röd färg ;) Förhoppningsvis blir jag åtminstone lite brun efter att brännan lagt sig...

Jag och mamma gick över till grannarna och fikade på eftermiddagen och sen kom Ida (min 5åriga kusin) hem till oss och jag fick vara barnvakt ett tag och kolla på Bolibompa :P Fast det var faktiskt bra program, Lata Lucy och Ebb & Flo var jättespännande ;)

Sen bar det av till Beregeforsen för att spela Korp-Fotboll. Laget som jag skulle spela med var några man kort så Ninnie (min hårfrissa) ringde Elin och mig och frågade om vi kunde ställa upp, och det kunde vi så klart :D Bytte till och med pass på Resultat för att kunna vara med ;) Vi var tio stycken som skulle spela, men jag kände bara Elin och Ninnie sen tidigare. Vi spelade 2x20 min mot ett ungt lag, de hade nog bara två/tre stycken som var lite "äldre" och det var riktigt jämt. Jag hade inte spelat fotboll sedan sjuan, och då stod jag bara i mål, men det kändes bra och jag hade ju inte direkt någon press på mig eftersom alla var där för att ha roligt. Jag lyckades till och med med några (2st) riktigt snygga passningar som ledde till målchans ;) Tidigt i matchen gjorde vi 1-0, men vi hade många fina uppspel resten av matchen också, bara det att antingen gick bollen strax utanför stolparna eller flög tre meter ovanför ribban :P Men vi vann matchen med 1-0 :D De får gärna ringa igen om det fattas folk, för det var grym roligt att spela igen!

Nä, nu väntar Eragon och Spharia på mig ;) Sov gott, det ska iaf jag göra!



RSS 2.0