Nej till licensjakt på varg!

Den 2 januari gick startskottet för den första omfattande vargjakten i Sverige sedan i början av förra seklet. Men än 12 000 vargjägare anmälde sig för att skjuta 27 vargar i Dalarna, Värmland, Gävleborg, Örebro och Västar götalands län. Denna omfattningen av jakt på varg har inte bedrivits i Sverige sedan 1920-talet. Det fanns inte mer än 230-250 vargar i Sverige och trots det sköts mer än 10% av vargstammen av. Jakten saknade vetenskaplig grund och stirder mot EU:s naturvårdslagstiftning.

Gör din röst hörd, skriv på uppropet på http://upprop.nu/FQBS som kommer att skickas till Miljöminister Andreas Carlgren och till politikerna i Miljö- och Jordbruksutskottet. Uppropet stängs den 8 februari.

Upprop!

· Jag protesterar mot att regering och riksdag öppnat för licensjakt på varg i ett läge där vargens bevarandestatus är långt ifrån säkerställd i Sverige!

· Jag protesterar också mot att vargstammen ska begränsas till 210 individer. Istället bör ett nytt etappmål sättas om 30-40 föryngringar sättas fram till dess att den av regeringen tillsatta utvärderingen rapporterat sina resultat den 1 juli 2012. Detta för att säkra vargstammens möjligheter att uppnå gynnsam bevarandestatus!



Varghanen på Nordens Ark


Kommentarer
Postat av: Jacqueline / en av de som driver moiettu

Hejhej! Vilken är din favoritaffär? :)

2010-02-06 @ 14:32:25
URL: http://moiettu.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0